Skip to main content
DE ELEKTRISCHE BMW WAGENS

ECHT RIJPLEZIER. 100% ELEKTRISCH.

Gelieve cookies in te schakelen om de inhoud op deze pagina te kunnen zien.

DE VOORDELEN VAN ELEKTRISCHE BMW WAGENS.

Onze elektrische wagens bieden een praktische en duurzame mobiliteitsoplossing voor het dagelijkse leven. Klimaatvriendelijk Lokaal emissievrij, comfortabel, voordelig: informeer u over de voordelen van elektrisch rijplezier dat bij uw lifestyle past.

Milieuvriendelijk rijden

Milieuvriendelijk rijden.

Uiterst moderne elektrische aandrijvingen. Verplaats u lokaal emissievrij en zonder fossiele brandstoffen. Met uw elektrische BMW bent u vrijwel geruisloos onderweg en beperkt u zo het geluidsniveau in de stad.

Uw laadstation voor thuis.

Uw laadstation voor thuis.

Laad uw BMW heel comfortabel thuis op. Door uw wagen 's nachts aan te sluiten wordt een rit naar het tankstation overbodig en spaart u tijd uit.

Voordelig in onderhoud.

Voordelig in onderhoud.

Elektrische wagens hebben geen slijtvaste onderdelen nodig, zoals bougies, oliefilters en een uitlaatsysteem, wat tot lagere onderhoudskosten leidt.

Fiscale voordelen

FISCALE VOORDELEN.

Onze 100% elektrische modellen zijn 100% fiscaal aftrekbaar. Vraag meer info bij uw BMW Verdeler.

Snelle acceleraties.

Snelle acceleraties.

 • Een elektromotor zet zijn volle vermogen onmiddellijk om.
 • Maximaal koppel vanaf de eerste omwenteling.
 • Zonder te schakelen tot de topsnelheid

Veilig rijgedrag dankzij het lage zwaartepunt

Veilig rijgedrag dankzij het lage zwaartepunt.

 • De motor en de accu bevinden zich onderaan in de wagen
 • Minder rolneiging
 • Daardoor betere wegligging en sportiever rijgevoel

Individualiseerbare voertuigsound

Individualiseerbare voertuigsound.

 • Speciaal door Hans Zimmer gecomponeerde BMW IconicSounds Electric
 • De sound volgt uw rijstijl 
 • Verschillende scenario's zoals sportief, efficiënt en gepersonaliseerd.

HET RIJBEREIK VAN DE ELEKTRISCHE BMW WAGENS OPTIMAAL BENUTTEN.

Ook over de volledige afstand steeds aan uw zijde: maak optimaal gebruik van het elektrische rijbereik en leer de talrijke instelmogelijkheden kennen die het rijbereik van onze elektrische BMW wagens vergroten.

VEELGESTELDE VRAGEN: LEES HIER NOG MEER OVER RIJBEREIK.


Het rijbereik van een elektrische wagen hangt van verschillende factoren af, zoals de rijstijl, de wegomstandigheden, de uitrusting van de wagen, de weersomstandigheden en het laadvermogen.Net als bij een wagen met een conventionele aandrijving beïnvloedt de rijstijl ook bij de elektrische wagen het rijbereik. Algemeen geldt: een vooruitziende en ontspannen-gelijkmatige rijstijl optimaliseert uw rijbereik. Als u bijvoorbeeld op de snelweg uw snelheid vermindert, kunt u daardoor uw rijbereik merkbaar vergroten. Bij het recupereren, dus telkens wanneer u het gaspedaal loslaat, wordt kinetische energie omgezet in elektrische energie en in de accu opgeslagen – zo wint u nog eens kilometers rijbereik.Hoge gemiddelde snelheden (zoals op de snelweg) reduceren het rijbereik het sterkst, terwijl de lagere snelheid in het stadsverkeer en een verhoogde recuperatie het rijbereik vergroten (in tegenstelling tot wagens met verbrandingsmotor). Bovendien vermindert het rijbereik bij lage temperaturen door de verwarming en bij hoge temperaturen door de airconditioning. Wat de opties betreft verkleint de keuze voor grotere bandencombinaties in de regel eveneens het rijbereik (wanneer het aerodynamische nadeel niet door een meer gesloten velgdesign gecompenseerd wordt). Ook de rolweerstandsklasse van de banden is relevant voor het rijbereik, die bv. zakt door het gebruik van een winterband in vergelijking met een label-A-zomerband.Het in de modelselectie vermelde rijbereik is gebaseerd op de WLTP-testcyclus (Worldwide Harmonized Light-Duty Test Procedure).

WLTP maakt het mogelijk om het rijbereik te berekenen rekening houdend met vooraf gedefinieerde rijomstandigheden. WLTP vertrekt van een defensieve rijstijl met een mix van wegen bestaande uit stadstraten, secundaire wegen en snelwegen.

Met de rijbereikweergave kunt u het rijbereik in de voor u kenmerkende rijomstandigheden inschatten. De buitenste cirkel vertegenwoordigt de berekende waarde voor het rijbereik op basis van lineaire afstanden (niet de werkelijke wegenkaart), terwijl de binnenste cirkel de berekende waarde -30% weergeeft om rekening te houden met de reële afstanden.


proefrit

EEN PROEFRIT MET UW FAVORIET BMW MODEL.

U wilt zelf ervaren hoe uw favoriet elektrisch model rijdt en aanvoelt? Maak heel eenvoudig online een afspraak voor een proefrit op een datum naar keuze. Uw lokale BMW Partner zal u alle bijkomende informatie verstrekken.

Afspraak voor een proefrit maken
 DE BMW i VISION CIRCULAR.

DE BMW i VISION CIRCULAR.

Re:think, re:duce, re:use en re:cycle. De BMW i Vision Circular is volledig volgens de principes van de circulaire economie ontworpen. De compacte, volledig elektrische visiewagen met focus op duurzaamheid en luxe biedt zo een fascinerende blik in het jaar 2040.

Ontdek de BMW i Vision Circular
BMW op weg

BMW op weg naar een duurzame toekomst.

Meer duurzaamheid bij BMW
Financieringsopties

Financieringsopties

 • Een elektromotor zet zijn volle vermogen onmiddellijk om.
 • Maximaal koppel vanaf de eerste omwenteling.
 • Zonder te schakelen tot de topsnelheid

Ontdek financieringsaanbiedingen

VEELGESTELDE VRAGEN: ELEKTRISCHE BMW WAGENS.


Een zuiver elektrische wagen (BEV, Battery Electric Vehicle) rijdt uitsluitend met elektriciteit. Er is dus geen verbrandingsmotor die de wagen aandrijft. Die elektriciteit wordt opgeslagen in een accu. De capaciteit daarvan bepaalt het rijbereik van de elektrische wagen, d.w.z. de afstand die hij met één acculading kan afleggen.

Zuiver elektrische wagens zijn ideaal voor gebruikers die op het werk of thuis de accu van hun elektrische wagen kunnen opladen. Maar ook de uitbreiding van de openbare laadinfrastructuur wordt intensief gestimuleerd. Zo komen er in dichtbevolkte gebieden en langs de snelwegen voortdurend nieuwe laadstations bij. Dat omvat een groot aantal High Power Charging-stations voor ultrasnel laden tijdens reizen, bv. bij onze partner IONITY in Europa. Daarom worden ook lange ritten in de toekomst steeds eenvoudiger.Een elektrische wagen biedt een volledig nieuwe, met emoties geladen rijervaring. U ervaart een fascinerende elektrische dynamiek dankzij het koppel dat direct vanaf stilstand beschikbaar is en een naadloze acceleratie. Tegelijkertijd zorgt de vrijwel geruisloze elektromotor voor een nieuw ontspannen rijgevoel.

Bovendien is een BEV in zijn daadwerkelijke gebruik (oftewel: lokaal) emissievrij en spaart hij daarmee het milieu zo goed mogelijk.

Andere voordelen van BEV’s zijn dat ze tot de hoogste categorie behoren voor stimuleringsmaatregelen en belastingvoordelen die in elk land gelden.Een belangrijke externe factor die het vermogen en de capaciteit van een accu beïnvloedt is de temperatuur. U kent het zeker al van uw gsm-batterij: vooral bij zeer koude temperaturen zijn de prestaties beperkt. In uw wagen gaat het ook zo. De invloed van de temperatuur wordt echter beperkt door geoptimaliseerde werkingsstrategieën.

En wist u het al? De opslagcapaciteit geeft ook informatie over uw mogelijk beschikbaar rijbereik. Het rijbereik wordt niet alleen door de temperatuur beïnvloed, maar ook door energieverbruikers zoals de airconditioning, de belading en uw rijstijl.

Als u onderweg moet bijladen, wordt uw elektrische BMW wagen vanaf de invoering van de bestemming tot aan een DC-laadpaal* voorgeconditioneerd. Dat betekent dat de hoogspanningsaccu tot de bestemming bereikt is op een optimale bedrijfstemperatuur gebracht wordt. Daardoor wordt het laadvermogen tijdens het laden verhoogd en de laadtijd verkort.

* Enkel relevant voor elektrische BMW wagens.Als u uw wagen bv. tijdens uw vakantie langere tijd parkeert, zijn er verschillende factoren die in principe een positief effect hebben op de levensduur van de accu: houd indien mogelijk een laadtoestand tussen 30 en 50 procent aan en plaats uw wagen in de zomer op een koele plaats of in de schaduw en in de winter in een garage. Bovendien mag de wagen bij langere stilstandtijden niet aangesloten zijn om op te laden.


VEELGESTELDE VRAGEN: LEASING EN FINANCIERING VAN ELEKTRISCHE WAGENS.


Leasing:

 • de klant moet zich na afloop van het leasingcontract niet om de verkoop van de elektrische wagen bekommeren.
 • de klant kan verschillende services zoals BMW Serenity bijboeken.

Financiering:

 • de klant is eigenaar van de elektrische wagen.
 • de klant kan de elektrische wagen in vergelijking met leasing gedurende langere tijd financieren.
Specifiek per land. De meeste landen bieden intussen overheidssteun voor elektrische wagens. Vaak worden naast de staatssteun ook bijkomende gemeentelijke subsidies aangeboden.Specifiek per land. Ja, in sommige landen worden fiscale voordelen aangeboden, zoals het wegvallen van de verkeersbelasting.Specifiek per land. In de meeste landen zijn leasing- of financieringscontracten zonder voorschot mogelijk.


Top